Suradnici

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Suradnici

Ivo Banac (1947), povjesničar; knjige: Nacionalno pitanje u Jugoslaviji, Sa Staljinom protiv Tita, Hrvatsko jezično pitanje, Acta Turcarum i dr. Profesor na Sveučilištu Yale u New Heavenu, Centralnom europskom sveučilištu (CEU) u Budimpešti, i Sveučilištu u Zagrebu.


Mira Bogdanović (1945), sociologinja; knjige Elitistički pasijans ‒ Povijesni revizionizam Latinke Perović, Hod u mjestu od Đilasa do Đilasa i Srpski radnički pokret 1903-1914. Piše o sociologiji politike, novijoj povijesti balkanskog prostora i povijesti ideologije.


Vlaho Bogišić (1960), leksikograf i pisac; roman Nekrolog za M, priredio više djela Miroslava Krleže, između ostalog i Marginalije i Bela, dijete drago.


Dubravka Bogutovac (1981), znanstvenica; predaje na Odsjeku za južnoslavenske jezike i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagreb.


Mustafa Imamović (1941-2017), znanstvenik; knjige: Pravni položaj i unutrašnji politički razvitak BiH 1878-1914, Bosanski Ustav, Bošnjaci u emigraciji – Bosanski pogledi 1955- 1967, Historija Bošnjaka i dr. Bio je profesor na Pravnom fakultetu u Sarajevu i na pravnim fakultetima u Beogradu, Novom Sadu, Mostaru i Rijeci, kao i na Sveučilištu Yale u New Heavenu.


Martina Jurišić (1988), književna kritičarka.


Kornelija Jurin Starčević (1973), znanstvenica; predaje na Odsjeku za povijest i na Katedri za turkologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.


Tonko Maroević (1941), znanstvenik i pisac; pjesnik, esejist, prevoditelj, književni i likovni kritičar te antologičar i urednik.


Đorđe Matić (1970), pjesnik i esejist; zbirke: Haarlem Nocturne (na nizozemskom) i Lingue franca; eseji: Tajni život pjesama.

 


 

S

Stjepan Matković (1966), povjesničar; knjige: Čista stranka prava 1895.–1903 i dr. U znanstvenom radu bavi se nacionalnom poviješću u razdoblju od druge polovice 19. stoljeća do raspada Austro-Ugarske Monarhije te pojedinim problemima iz političko-stranačke povijesti prve polovice 20. stoljeća.


Azra Nezirić (1990), književna kritičarka.


Elma Porobić (1980), znanstvenica i spisateljica; knjiga: Tamo gdje se čuje smijeh. Predaje na Američkom univerzitetu u Sarajevu.


Edin Omerčić (1981), povjesničar; viši stručni suradnik na Institutu za historiju Univerziteta u Sarajevu.


Vahidin Preljević (1975), znanstvenik i prevoditelj; knjige: Književna povijest tijela: figure tjelesnosti u estetici i romanu njemačkog ranog romantizma i dr. Profesor na Odsjeku za germanistiku Filozofskog fakulteta u Sarajevu.


Nenad Rizvanović (1968), pisac i urednik; Knjige: Sat pjevanja, Zemlja pleše i dr.


Dženita Sarač Rujanac (1982), znanstvenica; knjiga: Odnos vjerskog i nacionalnog u identitetu Bošnjaka od 1980. do 1990. godine. Znanstvena suradnica Instituta za historiju Univerziteta u Sarajevu.


Josef Vondraček (1956), popularni češki skladatelj, gitarist i redatelj. 
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.