Preporod

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kulturno društvo Bošnjaka Hrvatske „Preporod“ osnovano je u svibnju/maju 1991. godine. Kao izvanstranačka neprofitna udruga Bošnjaka koji žive i rade u Republici Hrvatskoj, kao i svih koji poštuju i pomažu afirmaciji nacionalnog i kulturnog identiteta Bošnjaka u područjima njihova umjetničkog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva, gospodarskog i javnog života, Društvo afirmira kulturu Bošnjaka u Hrvatskoj, sa sviješću o svojoj posebnosti na mapi hrvatske kulture.

Ciljevi Društva su čuvati, afirmirati i unaprjeđivati nacionalni i kulturni identitet bošnjačkog naroda na područjima kulturnog, znanstvenog, umjetničkog, glazbenog, folklornog i drugog duhovnog stvaralaštva, prvenstveno u Hrvatskoj, i skrbiti o potpunoj integraciji Bošnjaka u sve sfere društvenog i javnog života u Republici Hrvatskoj, posebno u kulturi, umjetnosti, znanosti i medijima.

Društvo nastavlja bogatu tradiciju i kontinuitet djelovanja ranijih bošnjačkih kulturnih društava u Hrvatskoj: Kulturnog društva Muslimana Hrvatske „Preporod“, „Narodne uzdanice“ i “Gajreta“.

Tijela Društva: 

Predsjednik:
1. Ervin Jahić

 

Potpredsjednici:
1. Samir Hasanagić
2. Midheta Ibrahimpašić
3. Ajka Tiro Srebreniković

Glavni odbor:
1. Omer Cero

2. Belma Hadžović
3. Amir Hasanović 
4. Alma Hukanović 
5. Alma Jusić
6. Ismet Kurtović
7. Lukman Muftić
8. Tarik Srebreniković
9. Nevzeta Zdunić

Nadzorni odbor:
1. Armin Hodžić 
2. Mehmed Kečević, predsjednik
3. Alem Orlić

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.